Кифли

Оди дете во продавница и вели
- Чичо чичо имаш од оние кифлите од 10 денари?
Продавачот вели:
- Имаме.
Детето:
- А колку пари се??
Продавачот:
- 20 денари !!!

Вицотека

 • Се сретнуваат две циганчиња:
  - Што си бе толку блед, да не си болен?
  - Не бе. Мајка ми ми го изми лицето.

 • Се надувал зајакот, па фатил да плива во поточето. Го виделе другите шумски животни и почнале да му викаат:
  - Зајко бе, излагај од вода...

 • Две мачки прават муабет:
  - Денес сигурно ќе ме бие малер!
  - Од кај знаеш бе?
  - Ма од сабајле еден црнец ми го пресече патот...

 • Професорка во средно школо и најавува на учениците дека за една недела ќе имаат тест.
  Еден од мангупите во класот ја прашува:
  - А...