Ќелав

Трпе го прашува Трале:
- Што е подобро да си глупав или да си ќелав ?
- Да си глупав.
- Е зошто па глупав?
- Па не се гледа!!!

Вицотека

 • Мајката ајкула го учела малото ајкулче како да изеде човек.
  - Значи сине кога ќе го видиш човекот, прво ќе почнеш да кружиш околу него...

 • Искача женска од ВЦ у кафич и му вика на келнера:
  - Дечко ај раситни ми гу овуј новчаницу од 30 евра
  Келнер:
  - Женска па...

 • Седи крава на гранка од дрво и плети.
  Прелетува слон и кравата вика:
  - Свашта!

 • Еден ден Трпе отишол на училиште и наставничката кажала:
  - Кој ќе добие 5-ка на тестот, ќе спие кај мене.
  И само Трпе добил 5-ка...