Црно дете

Трпана му вика на Трпе:
- Сакам да ми направиш црно дете!
Трпе видел не видел решил да се распрашува, отишол во Кфор и прашал еден црнец како се прави црно дете.
Црнецот му рекол:
- Многу лесно, голем ти е 25см?
- Не, 20.
- А дебел ти 15 см?
- Не, само 10 см.
- Епа, батка не можеш да направиш, ти влага светлина.

Повеќе од ВицотекаТрпе живеел на село и еден ден си нашол жена. Ја шетал по нивите и и објаснувал. Она е шталата на комшијата, нашата... + повеќе

Бидејќи на 21 декември е крај на светот, се прогласува за неработен. Ќе се обработува на 10 јануари. Загрижен студент:... + повеќе

Sahranio covek zenu, obavio sve na grooblju i dosao kuci. Kada je usao u kucu, nebo se provali, pocne pljusak, munje,... + повеќе

Дечко и се пушта на кичевчанка и оваа му вика: - Ја не зна да се бацва, не зна да се лапа, клај го!