Јас сум

Tрпе лежи во кревет после секс, пуши цигара и се загледува во една слика на ѕидот.
- Кој ти е оној ма на ѕидот - маж ?
- Не.
- Брат ?
- Не.
- Швалер ?
- Не бе, јас сум, само пред операција!

Вицотека

 • Го земал Трпе детето и го држи над лонец со врела вода, и чита на глас:
  - Ако детето не ви го пие млекото, подгрејте го.

 • Маж влегува во аптека и купува презервативи. Аптекарката го прашува:
  - Сакате ли кеса?
  Мажот одговара:
  - Ааа, не, не! Не е...

 • Владата на Р. Македонија им ги честита престојните празници
  на сите државни и административни службеници, железницата, телекомот, ЕЛЕМ...

 • Пред спиење малиот Трпе му се моли на Господ:
  - Господе, те молам, од денес да направиш Прага да биде главен град на Финска.
  Го...