ЗОО

Цените пораснати, донации заслабени, прети затварање на зоолошката градина.
Сите животни собрани на едно место, се договараат кој ќе оди кај надлежните да побараат пари.
- Одам јас, рекол слонот, тежок сум и можам да ја прегазам секоја препрека..
Оди слонот но се враќа без денар.
- Одам јас, се јавила лисицата.. итра сум и ќе ја заобиколам секоја препрека..
Оди и таа но се враќа без денар.
- Одам јас, се јавил мајмунот.
Оди мајмунот и се враќа со полни раце денари.
- Како успеа зачудено го запрашале останатите животни..
- Лесно - одговара мајмунот. - Мислеa дека сум еден од нив.

Повеќе од ВицотекаАло насмевни се

Чак Норис може да аплаудира со една рака.

 Господи, имам проблем! - Што е Ева? - Многу сум ти благодарна за сите добра кои ми ги направи, но сепак не сум среќна... + повеќе

И оди синчето кое е по компјутерите на мајката: - Мамо, јас download-иран сум? - Не сине, ти си роден!