7 Чуда во Социјализмот

1. СИТЕ БИЛЕ ЗАПОСЛЕНИ.
2. ИАКО СИТЕ БИЛЕ ЗАПОСЛЕНИ, НИКОЈ НИШТО НЕ РАБОТЕЛ.
3. ИАКО НИКОЈ НИШТО НЕ РАБОТЕЛ, СИТЕ ПЛАНОВИ БИЛЕ 100% ИСПОЛНЕТИ.
4. ИАКО СИТЕ ПЛАНОВИ БИЛЕ ИСПОЛНЕТИ, ПРОДАВНИЦИТЕ БИЛЕ ПРАЗНИ.
5. ИАКО ПРОДАВНИЦИТЕ БИЛЕ ПРАЗНИ, СИТЕ ИМАЛЕ СЕ.
6. ИАКО СИТЕ ИМАЛЕ СЕ, СИТЕ И КРАДЕЛЕ.
7. ИАКО СИТЕ КРАДЕЛЕ, НИКОГАШ НИШТО НЕ ИМ НЕДОСТАСУВАЛО.

Вицотека: 

Вицотека

 • Му се јавуваат на Трпе од основното училиште на телефон:
  - Господине, син ви кажува многу лаги.
  - Епа, кажете му дека е многу...

 • Плавуша прашува:
  - Извинете, што значи “I don`t know”?
  - Не знам!
  - Чудно, кого и да прашам не знае!

 • Доаѓа Ставре во Њујорк и изнајмува стан. Во него полно глувци. Сака да пријави кај газдата, ама не знае англиски.
  Го вика, овој го...

 • Го фаќаат Столе при грабеж на банка и го носат на суд.
  Судијата:
  -Ако ги вратиш парите, ќе ти ја намалиме казната.
  Столе:...