Жени

Зошто жените живеат подолго од мажите?
- Затоа што немаат жени!

Вицотека: 

Вицотека

 • Трпе имал голем мерак да се јавува по телефон во доцните ноќни часови на непознати особи. И се јавува на некоја млада девојка:
  - Здраво...

 • Возач минува низ црвено светло и го запира полицаец:
  - Зарем не виде дека е црвено?
  - Да, видов, ама тебе не те видов.

 • Чак Норис не оди во кревет, креветот сам доаѓа.

 • Наставничката го прашува Трпе:
  - Што е една баба?
  - Еднина.
  - А повеќе баби?
  - Старски дом.