Гулаби

Си седат двајца пензионери во парк на клупа и едниот му вика на другиот:
- Зеде леб за гулабите?
- Не бе јас без леб ги јадам.

Вицотека

  • Циган се спремал да иде у војска и почнал да пушта бркови и другарите го прашуваат:
    - Зашто бе Рамче пушташ година дена пред да идеш у...

  • Што рекол Господ откако го создал мажот?
    - Можам јас и подобро.

  • На наши телевизие ознака '18+' значи дека т'ј филм е прикажан повиша од 18 пута.

  • Адвокатите се делат на два дела:
    - Едните ги познаваат законите, а дргите ги познаваат судиите.