Факултет

На факултет бев како Бог,
сите знаеа дека постојам,
а никој ме немаше видено.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаТрпе и Трале отишле да крадат пченка. Трпе отишол да краде, а Трале чувал стража. Дошол полицаец и го прашува Трале што... + повеќе

Малиот Трпе ја прашува баба му: - Кај е тато? - Ене го во тоалет има проблем со триперот и не може да го најде... + повеќе

Доаѓа човек кај свештеник да се исповеда: -Оче, грешев. -Па што си направил? -Се оженив! -Ама тоа не е грев. -Нема... + повеќе

Мажот, лекар се кара со својата жена, домаќинка за време на појадокот, бесен бега од масата и вели: - И да знаеш,... + повеќе