Огледалото

Што се случува кога две плавуши трчаат една кон друга?
- Се крши огледалото.

Вицотека

 • Влегува жена во продавница за Нови Мажи, за да си купи маж.
  На влезот на првиот кат, на знакот пишува:
  Прв кат:
  Овие мажи...
 • Чак Норис не ја следи модата. Таа го следи него.

 • Оди трпе кај татко му, пред излегување и му вика:
  Трпе : Тато, може ли денеска да добијам некој денар повеќе?
  Татко му: Сине што...

 • Две плавуши кои работеле како секретарки кај различни директори си пиеле кафе и си разговарале. Едната ја запрашала другата:
  Колку те...