Куќата части

- Зашто плавуша седи пред куќа со чаша?
- Бидејќи и рекле дека куќата части.

Вицотека

 • Еден постар човек отишол кај волшебникот да побара помош.
  - Дали можеш да ми ја симнеш клетвата што ми ја фрлија...
 • Шета еден министер со сопругата. Поминуваат покрај еден чистач и таа го поздравува.
  - Кој е овој? прашува министерот.
  - Соученик...

 • Која жена добива најмногу ружи за 8ми март?
  - Онаа што ќе умре на 7ми март.

 • Izlazi Fata iz salona lepote i krene prema Muji, koji ju je čekao na obližnjoj klupici. Kad je prišla bliže, Mujo je pogleda i reče:...