Наркоман и ќеркичката

Еден наркоман ја води својата ќеркичка во градинка.
Ќеркичката сакала да се пошегува со таткото, со прстот покажала нагоре и извикала:
- Тато, тато! Види! Крокодил!
Наркоманот погледнал нагоре и одговорил:
- Есен е миличка, одат на југ.

Вицотека

 • Ги создал Господ мажот и жената, го погледал прво мажот и рекол:
  - Еј, ти супер си испаднал!
  Потоа ја погледнал жената и рекол:...

 • Зошто црнец кога јаде чокладо обавезно става бели ракавици?
  - За да не си ги изеде рацете!

 • Зошто фиќото не може да тргне на зелено?
  - Се залепило на мастика!!

 • Босанец, Хрват и Црногорец дошле малку порано на железничката станица, па седнале да испијат по некоја ракија. Меѓутоа, се запиле, па...