Дерење

Трпана му се дере на Трпе:
- Зашто не ме слушаш, кога знаеш дека ти зборувам?
- Зошто ми зборуваш, кога знаеш дека не те слушам?

Вицотека

 • Влав му вика на синот:
  Сине, оди до комшиите и побарај чекан.
  Синот се враќа:
  Не даваат тато!!
  Таткото вика:
  ...

 • На некоја девојка почнале да и се појавуваат зелени кругчиња на внатрешната страна од нејзините бутови....
 • Синот го носи свидетелството дома:
  - Со што помина сине?
  - Пет двојки тато!
  - Ииии, ќе има многу тепање!
  - Знам тато...

 • Професорот влегува на час и затекнува еден како нешто чепка околу радијаторот.
  Професорот: Ти, ти што чепкаш таму место да вежбаш како...