Мара од 3 спрат

Звони некој кај Трпе на врата.
- Кој е?
Мара од 3 спрат.
- Кажи.
- Трпе идам поради синот Трајче.
- Со топката ти ги скршил фарот и жмигавецот на колата, и си му рекол дека ако не ти плати ќе му ја е*еш мајката.
Да, и!?!
Епа... нема да ти ги платиме!!!

Вицотека

 • Шетаат дечко и девојка покрај скара, а таа мирисааа...
  - Девојката:
  - Ох, колку убаво мириса!
  - Дечкото како вистински...

 • Sunčaju se Mujo i Fata na plaži, kad se Mujo opasno napali. Kaže on to Fati, a ona će njemu:
  • Ma jesi ti lud, pa svi ovde gledaju....

 • Еден селанец и вели на жената му:
  Ој мори Стојно, сакаш прво да те е*ам или прво да ручаме?
  - Како што ти ќе кажеш, па да ручаме...

 • Лустерот ми се обеси,
  а фрижидерот остана мртов ладен.