Идниот зет

Доаѓа идниот зет и да ја запроси девојката кај таткото:
Би сакал да се оженам за вашата ќерка, дали ќе ми дозволите?
Таткото:
Јас се согласувам, ама ја праша ли мајка и?
Идниот зет:
Па, ја прашав, ама повеќе ми се допаѓа ќерка ви.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаУчителката го прашала мали Џокица: - Ако на една гранка има 10 врапчиња, а ловецот отепал едно,колку ќе останат? - 9... + повеќе

Се возат во кола црнка и плавуша. Одеднаш колата застанува и црнката вели: - Замисли, ни снема гориво! А плавушата и... + повеќе

Разговараат две жени во лудница, од кои една плете џемпер. - Што правиш - прашува првата. - Еве плетам џемпер - вели... + повеќе

Фата родила единаесето дете. Ја прашува докторот,како ќе ти се вика детето? Фата: Па Мујо. Докторот: А како ти се... + повеќе