Во грмушките

Идат двајца полицајци во јавна куќа но имаат само 10 евра. Газдарицата им ја треснала вратата и вика дека за 10 евра може само да се клецнат меѓу себе во грмушките.
По некое време полицајците тропаат на вратата од јавната куќа и и викаат на газдарицата:
Ние завршивме, кај да платиме!!!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПолицаец ги прашува на едни скитници кои седат во парк: - Кај живеаш ти бе? - Никаде бе! - А ти бе? - Јас одма до него... + повеќе

Име и Презиме: Зависи од кума и татка Хороскопски знак: Сом подзнак Дудук Адреса: Лева улица право у Десни Врата... + повеќе

Таткото го прашал синот: - Ја поправи ли единицата по математика ? - Не, дневникот цело време беше кај професорот!!!

Зошто плавуша ги храни кокошките со чоколадни јајца? - За да и носат киндер јајца.