Цвикери

Трпе и Трале се запиле во кафана и Трале му вили на Трпе:
- Шо бе, онаа твојана стави цвикери и ти одма ја откачи!?
- Не бе батка, откако стави цвикери нејќе више да ме види!

Вицотека

 • Вистински математичар е оној, кој во 2 саат сабајле вади корен од непозната!!!

 • Карав се две кумановке.
  - Алапачо една да те е*е коњ.
  А тебе мори трактор!
  - Зашто па трактор?
  - ЗАТОЈ ШТО ИМА 40...

 • Došla plavuša na kiosk i zatražila cigarete. Prodavačica je pita:
  'Koje?'
  A plavuša kaže: 'Ja sam!

 • Седат двајца педофили на клупа во паркот и разговараат, кога крај нив поминува едно дванаесетгодишно девојче.
  Едниот вели:
  - Уф...