Одмор

Како идев животиње на одмор?!
Лав иде сам,
Тигар иде с’с шваљерку,
а Мајмун с’с жену му!

Вицотека: 

Вицотека

 • Ладна зима, снег, шлепер вози на автопат, стопира добра риба!
  Шоферот застанува, рибата вели:
  - Пари немам ако сакаш вози ме, ако...

 • К’д доваѓаш дома у сред ноќ, жена ти те чека сс метлу у руке а ти гу прашуеш:
  - Чистиш или се спремаш да летиш негде?

 • Тројца пријатели доаѓаат на железничка станица и гледаат дека возот веќе тргнал.
  Почнале да трчаат и по десет метри првиот веќе се...

 • Докторот му вика на Трпе:
  - Ви го извадив забот што ве болеше. Не треба да јадете во наредните два часа.
  - Докторе, со овие твои...