Татковина

Живеел некој мал црв во канализација и врска немал дека некои други живеат поинаку.
Еден ден нашол стар весник, почнал да чита, да чита, па запрепастено го прашал татко му:
- Тато, вистина ли е дека постојат црви кои живеат во јаболка?
- Точно е, сине – одговорил татко му.
- А точно ли е дека некои црви живеат во месо?
- И тоа е точно синко.
- А ги има и во саламите...?
- Ги има, дете мое, ги има...
- Па зошто тогаш ние живееме во овие гомна?
- Зашто, сине мој, ова е нашата ТАТКОВИНА!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаСе случува несреќа на брод, единствени преживеани се Јапонец и Црногорец. Седат двајцата во чамец за спасување и... + повеќе

Во Македонија дошле двајца терористи од една блискоисточна земја со намера да ја спроведат "Алаховата казна над... + повеќе

Две плавуши разговараат: - Што сакаш син ти да биде кога ќе порасне? - Директор! - Зошто директор? - Да се расфрла со... + повеќе

Pozvao Todorić svoje tajkunsko društvo na zabavu, pa uz njih i manjeg poslovnog partnera Muju iz Doboja. Jede se, pije... + повеќе