Невестински фустан

Порано жените го чуваа својот невестински фустан за ќерките, а сега за својата следна венчавка.

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаПрво равенство Маж = јаде + спие + работи + ужива Магаре = јаде + спие Значи, Маж = магаре + работи + ужива Значи, маж... + повеќе

На некој стар свештеник му здодеало да му се исповедаат за прељуба, па им рекол на своите верници: - Отсега кога ќе... + повеќе

- Како плавуша скршила нога чистејќи лисја со гребло? - Паднала од дрвото.

Што ке се случи ако црнец и белец паднат од зграда? Еурокрем.