Jавен нужник

Во јавен нужник, додека во едната кабина некој човек се мачи да се испосери, во другата влегол друг човек, седнал, испуштил едно „ах“ и се слушнало „плоп“. Оној од првата кабина му дофрлил:
- Ех, блазеси ти колку брзо заврши!
- А бе, што блазеси ми, ми падна мобилниот!

Вицотека

 • Вие сите што викате среќата со пари не се купува, префрлете ги кај мене на сметка.

 • Обама му ѕвони на Путин на црвениот телефон:
  - Да те замолам за услуга. Нашата фабрика за кондоми изгоре и итно ни требаат 20...

 • Трпе се вози во воз. Наспроти него седи постар човек. Одеднаш, крај левото уво на Трпе долетува плунка. Трпе се чуди и го гледа постариов...

 • Спортски дисциплини во Македонија:
  - Да се ​​подигне кредит,
  - Прескокнување на рати,
  - Пливање во долгови,
  - Трчање...