Врвна глупост

Врвна глупост е кога родениот татко ти објаснува дека си постанал од мајмун.

Вицотека

 • Се вози жена во автобус. До неа седи друга жена. Сака да започне муабет арно ама незнае како да и се обрати, со „ти“ или со „вие“?
  ...

 • Шетаат момче и девојка, кои штотуку се запознале, во парк.
  - Леле, мене ми е страв - вели девојката.
  - Од што? - прашало момчето...

 • Зошто мртвачките коли немаат ротационо светло?
  Нема потреба се е готово, ништо не е итно!

 • Жената му вели на мажот;
  - Дали се убави моите очи?
  - Да!
  - Дали ти се допаѓа мојата коса?
  - Да!
  - Личат ли...