Плакар

На Трпе му доаѓа комшијата на гости и уште од врата зачудено го прашува:
- Трпе бе, што си го ставил бебето да спие на плакар?!
- Абе, кога паѓа од креветче не го слушам!!!

Вицотека

 • Мујо му се фали на Хасо:
  - Сношти се шетав по пругата и видов прекрасна девојка заврзана на пругата. Кога ја ослободив, водев љубов со...

 • На ручек на кој е повикано семејството од соседството, малиот Трпе ја кажува следнава молитва:
  - Господе, фала ти што ми даде толку...

 • Мажот е најпаметен за време на сексот затоа што е директно споен со изворот на интелигенција.

 • Докторот му вика на Трпе:
  - Ви го извадив забот што ве болеше. Не треба да јадете во наредните два часа.
  - Докторе, со овие твои...