Ескалатор

Атрактивна плавуша во мини суќниче држејки се за рака се качува со дечкото на ескалаторот во некој маркет. Долу се собрала толпа луѓе и гледаат под миничот на плавушата, кога приметува дечкото и почиња да и вика на плавушата:
Па нели ти реков да облечеш подолга суќна да не ти ги гледаат гаќичките:
Плавушата одговара:
Ич не се нервирај драги, овој пат ги зезнав не носам гаќички.

Вицотека

 • Инструкторот советува млад возач:
  Момче запамти го ова што ќе ти го кажам,
  - најмногу да се чуваш од пијани возачи, ако забележиш...

 • Разговараат малиот Трпе и Трпе:
  - Тато, тато можат ли црните маслинки да одат?
  - Не сине, не одат.
  - Епа тато тогаш сум...

 • Се враќа мажот од службен пат, и за да провери дали се швалерисувала жена му, го отворил прозорецот и почнал да и вика на...

 • Дошла некоја госпоѓа пред Свети Петар и само што почнале со разговор се слуша страшен врисок.
  - Што е тоа? - праша она
  - Ма ништо...