Оженет

Иде млад дечко во црква да се покае и вели:
Се оженив.
Свештеникот зачудено му одговата:
Па сине тоа не е грев!
Младиот:
Без разлика јас се каам!!!

Повеќе од ВицотекаЗима...Надвор вее снег... Едно врапче се мачи на ладното, лета лета и пап доле... се смрзнува. Доаѓа крава и се... + повеќе

1. Човек се раѓа уморен и живее за да се одмори. 2. Сакај си го креветот како што се сакаш самиот себе. 3. Ако видиш... + повеќе

Трпана му се дере на Трпе: - Сите мажи се говеда! - Да, драга. Апсолутно сите. - И ти исто така! - Јас сум најголемото... + повеќе

Пијаница се враќа дома касно, а жена му не му отвора. По извесно време тропање и закани, и вели: - Имам букет цвеќе за... + повеќе