Бисер

Некој човек отишол кај голем мудрец. Чекал, чекал, чекал пред куќичката на мудерцот и конечно дошол на ред - влегол, застанал пред мудрецот и го прашал:
- Кажи ми мудрецу, каква е разликата помеѓу жената и бисерот?
Мудрецот рекол:
- Жената можеш да ја нижеш од едната страна а бисерот - од двете!
Човекот намрштил чело и рекол:
- Но има жени што.... може... да бидат.... нанижаи и.... од двете страни!
- Ееее синко. Тоа не се жени - рекол мудрецот - тоа се бисери!

Вицотека: 

Вицотека

 • Маж влегува во аптека и вели:
  - Еден презерватив!
  Аптекарката му одговара:
  - Господине почекајте на ред и измислете некој...

 • Киро Глигоров е живеја 94 године затој што у њега е имаја делови од Мерцедеса !

 • Тип вози 200 km на час. Го запира полицаец:
  - Добро господине, свесни сте дека возите 200 km на час!?
  - Да, да, и вие би возеле...

 • Мујо:
  - Како помина во Aфрика ?
  Хасо:
  - Супер, утепав 2 зебри, 4 лавови и 12 ноплизови.
  Мујо:
  - Абе Хасо шо ти...