Ветеринар

Разговараат две плавуши:
- Слушна за Маца? Се фатила со ветеринар.
- Аууу, што ќе и е старец?
- Не ветеран мори, туку ветеринар. Тие што не јадат месо!

Вицотека: 

Вицотека

 • Американецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Бизнисмен.
  Англичанецот вика: Јас сум мен. Каков мен? Џентлмен.
  Мујо вика: Јас сум мен...

 • Пријатели на телефон:
  Ало брат како си , што правиш?
  Еве бе брат и помагам на жена ми усисавам со правосмукалка.
  Како бе не...

 • Што рекла плавуша кога почнал да се тресе авионот?
  - Мора да е земјотрес!

 • Се собрале сите човечки органи да решат кој е најважен.
  Мозокот прв се јавил.
  - Јас сум најважен, без мене ништо нема да...