Дванајсе без пет

Пијан битолчанец се враќа дома и жената го чека:
- Знајш колку е сато?
- Дванајсе без пет.
- Седум сабајле е, матуф!
- Па дванајсе без пет колку е а?

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаНајновата пословица гласи: Должен си ко Грчка.

Kako se zove vrtic za gej decu? TRTIČ.

Некој човек измислил нова машина и направил презентација, на која учествувал и некој Македонец. Македонецот: За што... + повеќе

Зошто фиќото не може да тргне на зелено? - Се залепило на мастика!!