Според заслуга

Ја тепал мажот жената и оваа му викнала полиција.
Дошла полиција и полицацот му вели на мажот:
- Г-дине знаете ли вие дека според закон не смеете да ја тепате жената.
- Па јас не ја тепав според закон, туку според заслуга - рекол мажот.

Вицотека: 

Вицотека

 • Оди некоја баба по улица и влече две големи вреќи.
  Од едната вреќа паѓаат 20 евра.
  Наидува полицаец, ги зема и ѝ вели на бабата:...

 • Ги прашува учителката децата што сакаат да бидат кога ќе пораснат.
  Прв се јавил малиот Зоки: - Јас ќе бидам мафијаш!
  - Де бре...

 • ТВ екипа прави интервју со Баци пред ТЦ Бисер:
  - Во кое време живеевте подобро во Титиво време или сега.
  Баци:
  - Боље беше...

 • Оди млад човек во матично:
  - Можe да закажам венчавка за во вторник?
  - Можe бе дечко, ама сите бараат во сабота или недела, ти...