Ганц нов

Мајката ја советува својата ќерка плавуша на 18-тиот роденден:
Отсега ќе можеш да излегуваш, но мора да пазиш на некои работи.
Кога ќе најдеш дечко, како прво тој мора да биде штедлив, второ мора да биде глуп и трето мора да биде невин.
Излегува ќерката, ја нема два дена. Се враќа и вели:
Мајко, го најдов.
Отидов во диско, помина еден дечко, ме фати за рака и ме однесе во хотел.
Наместо да земе двокреветна соба, зеде еднокреветна – значи штедлив е.
Наместо да ми ја стави перницата под главата ми ја стави под задникот – значи глуп е.
А за невиноста знам бидејќи пред мене го извади ганц нов во целофан, неотпакуван, и конечно сега сфатив зошто така ме советуваше!

Повеќе од ВицотекаСтојат две мали деца пред црква и гледаат како од црквата излегува штотуку венчан брачен пар… Едното дете му вели на... + повеќе

Трпе и Трале се сретнале утрото и одма на муабет. Трпе: Еј брат што ти тоа на окото? Трале: Абе синоќа касно се вратив... + повеќе

Оди Трпана на фудбалски натпревар и му довикува на судијата: - Море судија абдал еден што не им фрлиш уште некоја топка... + повеќе

Две плавуши се сретнуваат на улица: - Леле, колку си ослабела! Нова диета? - Да, моркови, компири, цвекло. - Ги... + повеќе