Пациент

Лежи пациент во болница и го прашува докторот:
Докторе, ќе можам ли јас да свирам на гајда после операцијава?
Докторот:
Како не, на што сакаш ќе можеш да свириш.
Пациентот:
Ееее...кај ојде медицинава, ја пред да се оперисам од кај знаев на гајда да свирам, еееееее..

Вицотека: 

Вицотека

 • Страшниот средовечен волк рипнал во шумата пред Цвенкапа и се спремал да ја изеде.
  И како што било ред требало да и исполни три желби?...

 • Си иде едно дечко по улица и една баба му приоѓа и му вика:
  - Дечко, ќе сакаш ли да ме опнеш?
  Дечкото:
  - Не бре бабо, види...

 • Застанува тип со кола гледа полицаец и го прашува:
  - Смеам овде да паркирам?
  - Не.
  - А што се сите овие паркирани коли овде...

 • Зоки се вратил од училиште порано и татко му го прашува:
  – Зошто си дојде толку рано? Да не избега од часови?!
  – Не, туку...