Колку се 2+2

Разговараат Зоран и Горан како се ожениле.
Зоран:
- Јас кога избирав жена на секоја и го поставив истото прашање, колку се 2+2,
- првата веднаш рече дека се 4, значи таа ќе биде интелигентна, реална сопруга која знае што сака во животот, на која човек може да се потпре во секоја ситуација.
- Втората ми рече дека може да се 4 но можеби се 3 или 5, таа би била филозофски настроена, интересна за разговори и со невообичаени погледи кон светот.
- Третата ми одговори дека 2+2 ќе бидат јас колку што сакам, таа би била покорна жена која би ми дозволила се во животот и никогаш не би ме прашувала каде ќе одам или што ќе правам...
Горан:
- И добро бе која ја одбра ?
Зоран:
- Па таа со најголемите цицки!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаМу оди инспекција во некоја фабрика и прашуваат - Колку луѓе работат во оваа фабрика? И му кажуваат кога е шефот тука... + повеќе

Муже како си пројде ти по рибе кд беше прошли месец? - Ејјјјјј... Екстра и време ни се погоди и пуно рибе фатисмо!... + повеќе

Некоја загрепчанка се омажила за кумановец. За време на свадбата, кумановецов се сторил дрво пијан, па вечерта кога... + повеќе

Плавуша носи саат на поправка кај саатчија. Саатчијата ја прашува: - Што е проблем со саатот? - Не работи, изгледа... + повеќе