Песна

Трпе и Трале отишле да крадат пченка. Трпе отишол да краде, а Трале чувал стража.
Дошол полицаец и го прашува Трале што прави тука:
Измислувам песни.
Полицаецов му вели:
Ај, отпеј една!
И Трале пее:
Сино е небото, зелена е травата, наведни се Трпе, ти се гледа главата.

Вицотека

 • 1912 svjetski poznati austrijski ginekolog Dr. Herman Oto Klepenekler M.D.Ph.D. je objavio sljedeće:

  Najbolja mašina

  ...
 • - Келнер, имате пиво?
  - Имаме, Господине.
  - А дали ти е студено?
  - Се разбира.
  - Добро, тогаш облечи се и донеси ми...

 • Што е разлика помеѓу бугарска пејачка и порно ѕвезда?
  - Порно ѕвездата знае поубаво да пее.

 • И оди синчето кое е по компјутерите на мајката:
  - Мамо, јас download-иран сум?
  - Не сине, ти си роден!