Да не си болен?

Се сретнуваат две циганчиња:
- Што си бе толку блед, да не си болен?
- Не бе. Мајка ми ми го изми лицето.

Повеќе од ВицотекаШетаат двајца програмери по улица и сретнуваат згодна девојка: Првиот - Види какви `proprieties` имаа оваа девојка.... + повеќе

Како се вика свекрва на јапонски? - По Кучи Ми Фучи

Полицаец го кара некој пијан шофер: Абе, нели знаеш дека ако си пиел алкохол, дека воопшто не смееш да го допреш... + повеќе

Професор по право прашува студент на испит: - Дали сопругот има право да отвори писмото упатено до неговата сопруга?... + повеќе