Пет години во војска

Трпе со врски отишол да бара работа во Влада.
- Дали претходно работевте нешто?
- Да пет години во војска.
- Имате некој бенифиции?
- Па да, воен инвалид сум, ги изгубив јајцата.
- Во ред, примени сте, дојдете утре на работа во 10 часот.
- А нели почнувате во 8 часот?
- Епа да, ама до 10 си ги чешаме, а ти бидејќи ги немаш дојди во 10.

Повеќе од ВицотекаЗима...Надвор вее снег... Едно врапче се мачи на ладното, лета лета и пап доле... се смрзнува. Доаѓа крава и се... + повеќе

Зошто петлите во Македонија кукурикаат и попладне? - Оти и тие почнаа да си го дупат народот!

Математичар, сметководител и економист се пријавуваат за исто работно место. Менаџерот го повикува прв математичарот и... + повеќе

Две мачки прават муабет: - Денес сигурно ќе ме бие малер! - Од кај знаеш бе? - Ма од сабајле еден црнец ми го пресече... + повеќе