Шлаканица

Го прашала наставничката малиот Трпе:
- Трпе, ајде кажи ни што би сакал ти да правиш во животот?
- Би сакал цел живот да пијам виски и да сексам жени.
Наставничката изнервирана му плеснала шлаканица и го пратила дома.
Кога стигнал малиот Трпе дома, татко му го гледа зацрвенет во лицето:
- Што е Трпенце, што ти се случило во школо?
Кога малиот раскажал што се случило и татко му му залепил шлаканица.
Утредента наставничката го прашува дали дома им кажал што се случило, а малиот Трпе и раскажал дека и татко му го натепал.
- И сега научи ли ти нешто од целава работа?
- Научив наставничке, ќе пијам Кока кола и ќе си го мавам.

Повеќе од ВицотекаСи доаѓа дедо дома и гледа како некоја згодна девојка му го пребарува станот. - Леле, дедо те молам не викај полиција,... + повеќе

Трпе пијан се враќа по полноќ и пред себе тркала една автомобилска гума. Трпана го прашува: – Зошто ти е таа гума, бе,... + повеќе

Влегува човек со куче во кафич, седнува на шанк и порачува две чаши виски. Му ги дава шанкерот чашите и овие двајцата... + повеќе

Влегува постара жена во месара во Охрид и му вика на продавачот: - Ноџина имате? Продавачот: Е не на ку*ов стојме!