Редица пред банкомат

На крајот на редицата за чекање:
– Извинете, јас само да прашам нешто.
– Што да прашаш бе? Ние на банкомат чекаме.

Повеќе од ВицотекаЧовек навршил години за старосна пензија и оди во социјално да тражи пензија. Кога стигнал на ред на шалтер и објаснил... + повеќе

Спасе и Коле се во Германија и секој ден одат да просат. Спасе дома носи полна торба банкноти од 10 евра, вози Мерцедес... + повеќе

Radi plavuša u restoranu kao konobarica. Zazvoni telefon: 'Htio bih za večeras naručiti stol za osam osoba.' A plavuša... + повеќе

Дечко влегува во аптека: - Пакетче кондоми, ве молам! Аптекарката прашува: - А какви да бидат? Брзи како Порше, убави... + повеќе