Миле, сељакот

Жената го гледа мажот зел еден чекан и си кове шајка во главата.
– Што ти е тебе бе, да не си полудел? Зошто си ја забиваш таа шајка во главата?
– Заради оној комшијата Миле, сељакот.
– Како заради него, па ти нели го мразиш?
– Па да. Отворил фризерски салон и сега ќе одам да му ја расипам машинката.

Вицотека: 

Вицотека

 • Поп ќе ги венча млади, и на крај на досадно зборење три саата, коначно прашује:
  - Има ли некој од присутни да е против брак?
  И те...

 • Ако Чак Нирис ве боцне на Фејсбук ќе умрете!

 • Фата родила единаесето дете.
  Ја прашува докторот, како ќе ти се вика детето?
  Фата: Па Мујо.
  Докторот: А како ти се викаат...

 • Разговараат тројца пријатели чија жена најмногу вика за време на секс.

  Првиот се фали:
  - Мојата толку се дере, што соседите не...