Логика братче

Се враќа Зоки од трета смена по темната уличка кон дома. Гледа кон него доаѓа маж, но не се гледа кој е. Зоки си мисли:
– Овој не е од нашето маало, сигурно бил кај некоја ку*ва. Во нашето маало има три, Бети, Кети и жена ми. Бети е во болница, Кети е на зимување, значи тој бил кај мојата жена. Мојата има тројца швалери, Јове, Драги и Киро. Јове е во Италија, Драги е на службен пат…”
– Здраво Киро!
– Како ме позна бе?
– Логика братче, логика

Вицотека: 

Вицотека

  • Децата од едно маало играле фудбал во дворот. По некое време мајката на едно од нив излегува на прозор и на цел глас вика:
    - Маааркооо...

  • Влегува човек со куче во кафич, седнува на шанк и порачува две чаши виски. Му ги дава шанкерот чашите и овие двајцата ги испиваат. Некоја...

  • Некоја мајка ги омажила ќерките, едната за Германец, другата за Англичанец, третата за Мариовец.
    Пред да си заминат, се договориле кога...

  • Вие сите што викате среќата со пари не се купува, префрлете ги кај мене на сметка.