Чистач и Министер

Шета еден министер со сопругата. Поминуваат покрај еден чистач и таа го поздравува.
- Кој е овој? прашува министерот.
- Соученик. Порано многу ме сакаше, дури ми предложи и да се омажам за него…
- Аха! Ако си се согласела тогаш, сега ќе беше сопруга на чистач!
- Мислам дека грешиш. Ако се согласев тогаш, сега тој ќе беше министер!

Повеќе од ВицотекаРазговараат Хрват и Словенец. - Вчера ја сонував твојата Љубљана, - му вели Хрватот – Беше страшно, куќите гореа, крв... + повеќе

Жената се враќа од доктор каде и кажале дека ќе живее уште 12 саати, па му вели на мажот дека сака за последен пат да... + повеќе

Доаѓа мујо дома и ја прашува Фата: Мујо: - Фато кај се децата? Фата: - На англиски. Мујо: - ОК, where are the children?

Жената во кревет збеснува. - Добро бе Цветко, колку ќе чекам да ти се дигне? - Извини драга се трудам, ама вечерва ниту... + повеќе