Разликата помеѓу мажи и жени

Го прашува учителката малиот Трпе:
- Која е разликата помеѓу мажите и жените?
Малиот Трпе одговара:
- Па учителке, кој број на чевли носите вие?
- 38.
- А вашиот маж?
- 44.
- Ете, разликата е меѓу нозете.

Повеќе од ВицотекаМу се јавува на полицаец татко му на работа и му вели дека умрела мајка му. Овој целиот заплакан иде кај шефот да го... + повеќе

Оди плавуша по улица и сретнува некоја жена, па и вика: - Боже, Тања, ти ли си? Леле колку си се променила од средно,... + повеќе

Две комшивки: - Не ми се верува дека се земала со тој старец! - Драга, кога ја земаш парата, не гледаш која година е... + повеќе

Трпе и Трпана со својот син отишле во нудистички камп. На плажа одел секој на своја страна Трпе под сенка, Трпана... + повеќе