Б комплекс

Види сега…
Знаеш дека пивото содржи витамин Б.
Знам.
Е сега, ако испиеш едно пиво, тоа е…
Витамин Б1.
Точно.
А ако испиеш шест пива?
Витамин Б6.
Дванаесет пива е…
Витамин Б12.
Браво.
А ако испиеш цела гајба пиво?
Е тоа не знам..
Тоа ти е Б комплекс!

Вицотека:

Повеќе од ВицотекаУмира Рамче, и на вратата од рајот слуша глас: - Добредојдовте во рајот, тука не треба да се грижите за пари, тука пари... + повеќе

Срце што би направила к’д би ја добија на Бинго? - Како што бе... Ќе ти зему пола паре и ќе те оставу! Муж вади 1000... + повеќе

Ако сакате истрел во празно, пукајте во главата.

Родила Спасејца мало црнче, а Спасе ја прашува како е тоа можно. - Ти текнува ли, Спасе мој, кога оној пат бев на... + повеќе