Мерење на вага

Застанува Трпе да се измери на вага и го вовлекува стомакот.
- Тоа нема да ти помогне - му вели Трпана.
- Помага, помага. Инаку не можам да ги видам бројките.

Вицотека

 • Каква е разлика помеќу свекрва и сонце?
  - Никаква, ни во едно ни во друго неможеш да гледаш повеќе од 2 минути!

 • - Опиши го твојот сексуален живот во три збора.
  - Што да опишам?

 • Која е разликата помеѓу WC и гроб?
  Нема, кога мораш – мораш!!!

 • Која е разликата помеѓу кавадарчанец и камила?
  - Камилата може еден месец да работи без да пие, а кавадарчанецот може еден месец да пие...