Црв во јаболко

- Што е полошо од тоа да најдеш црв во јаболко?
- Да најдеш пола црв во јаболко!

Вицотека

 • Во Кавадарци, оди детето кај таткото:
  - Тате, зошто се врти земјата?
  - Како бе се врти?!
  - Да не си пиел од ракијата за...

 • Се среќаваат Македонец и Кинез:
  Македонецот слушнал дека кинезите се многу на број и го прашува:
  - Абе вие колку сте на број?...

 • - Шефе те барат надвор!
  - Не ми викај шефе бе!
  - Добро шефе!

 • Си седат дома мажот и жената и на жената и текнало:
  - Абе мажу, тече вода во купатилото!
  - Е што, јас на Перо водоинсталатерот ли...