Утре ќе појдам

- Тато, тато, абе сите на школо ми велат дека сум бил мафија.
- Ништо сине, утре ќе појдам кај директорот и ќе ја средам работата.
- Добро тато, ама гледај да изгледа како несреќа.

Вицотека

 • Седи некој ѓуптин со девојката вo парк и едно време и вика:
  - Ај мори ќе ми го ис*ушиш ?
  - Не бе, не сакам!
  - Ајде мори!...

 • Скопска шмизла седнува во ресторан во Охрид и нарачува супа.
  По некој 45 минути келнерот и ја носи супата.
  Седи скопјанката...

 • Дневникот на Цвета

  Средата навечер ми изгледаше дека се однесува чудно. Уште утрото се

  ...
 • Ќерката - Мамо, мамо, Џокица денес ми го покажа к*рот!!!
  Мајката - Леле, како не му е срам!
  Ќерката - Мама, мамо, знаеш како...