Мито и корупција

- Господине пратеник, ќе дадете ли интервју за нашиот весник?
- Времето ми е пари!
- Ве разбирам, од редакцијата ми дадоа 500 евра за оваа задача. Да се договориме, 350 евра за вас а 150 за мене.
- Може! А која е темата?
- За мито и корупција!

Вицотека: 

Вицотека

 • Шета еден министер со сопругата. Поминуваат покрај еден чистач и таа го поздравува.
  - Кој е овој? прашува министерот.
  - Соученик...

 • Влегува Трпе кај забар и му вели:
  - Колку ти е вадење?
  - 500 денари.
  - А без анестезија?
  - Така, 350 денари!
  -...

 • Ве молам една вијагра.
  Нема проблем имате рецепт.
  Не ама имам слика од жена ми.

 • Си бил некој Скопјанец во Охрид и оди до трафика и го прашува продавачот:
  - Имате Марлборо?
  Продавачот:
  - Да имаме.
  ...