Досега не можев

- Докторе, ќе можам ли да свирам виолина по операцијата?
- Секако.
- Еј супер, досега не можев!

Вицотека: 

Вицотека

  • Како полицаец намалува гужва на раскрсница?
    - Заминува на пауза.

  • Синот оди со татко му на село кај дедо му и во градината го гледа петелот де ќе се качи на една кокошка де на друга, и загрижен синот му вели...

  • - Мамо, мамо, што е тоа оргазам?
    - Не знам сине, оди прашај го татко ти.

  • Како се вика на хрватски нож?
    - Србосјек!