20 години во брак

Мујо и Фата се во брак 20 години, а една вечер, во кревет, Фата чувствува дека Мујо почнал да ја допира, да ја гали како што не правел долго време.
Фата се тресела целата, додека прстите на Мујо нежно се лизгаа по вратот, грбот, преку градите и се движеа меѓу нејзините нозе, меѓу бутовите.
Таа целата трепери од возбуда, таа почнува да дише тешко, кога одеднаш Мујо застанува и почнува да гледа телевизија. Цела напалена Фата се изненадила и прашала:
- Мујо, ова беше толку прекрасно, зошто запре?
Мујо, без да трепне, одговорил:
- Го најдов даљинското.

Вицотека

 • Ќерката станува полнолетна, па мајката ја советува пред излегување:
  -Сега можеш да најдеш дечко, но мора да...
 • Цветко возел кола и го сопрело полиција и полицаецот го прашува:
  - Имате ли нешто пиено?
  - Зошто? Пак ли имам некоја грда девојка...

 • Трпе оди на светско првенство во фудбал. Седиштето му е најгоре на стадионот, ама задоволен е што воопшто нашол карта. Седнува тој и почнува...

 • Му вика бабата на домазетот:
  - Зете расипано е казанчето, поправи го.
  - Што ми е гајле, не е мое.
  Наредниот ден:
  -...