Пијана ноќ

Станува Трпе сабајле, мамурен после тешко пијанство и ја гледа Трпана како му го чисти исповратеното палто.
За да се оправда и вика:
- Замисли Трпано, синоќа си седам у кафана и поминуе еден пијан покрај мене и ме исповрати, кага му врзав еден шамар!
- Малку му било шамар Трпе, малку!
- Зошто?
- Оти ти се испосрал и у гаќите.

Вицотека: 

Вицотека

 • Нема ни грам вистина во тоа дека информатичарите носат карирана кошула и дека размислуваат бинарно.
  Тие имаат совршена програма во...

 • - Танка на око, ама на допир полна рака.
  - Да има работа, но да биде на боледување.
  - Треба да е висока, но пониска од мажот....

 • Ќерката - Мамо, мамо, Џокица денес ми го покажа к*рот!!!
  Мајката - Леле, како не му е срам!
  Ќерката - Мама, мамо, знаеш како...

 • Како плавуша решава крстозбор:
  1. Женско дете ( 5 букви ) ИВОНА
  2. Телефонски повик (3 букви) ЗВР
  3. Не е гладен (3 букви)...