Логика бе брат

Се враќа Трпе накај дома и пред влезо гледа еден човек иде по скалите, се смее од среќа. Трпе си вика:
- Човек или добил на лото или е бил кај некоја жена. Пошто денес е недела – нема лото, логички е да бил кај некоја жена. У нашиов влаз има само две лесни жени. Мојата и Цветанка. Пошто Цветанка е во болница, логично е дека бил кај мојата. А она има двајца швалери. Цветко и Трајче. Логично е дека Трајче е денеска по риби, зошто е рибар. Овој мора да е Цветко.
- Здраво Цветко.
- Здраво… Чекај бе од кај ми го знаеш името?
- Логика бе брат!

Вицотека: 

Вицотека

 • Дечко прашува девојка:
  - Душо, викаш кога водиш љубов?
  - Да, викам - вели девојката.
  - Па тогаш викни ме кога ќе ти се...

 • Гоки фатил златна рипка и нормално рипката му рекла:
  - Те молам, пушти ме, ќе ти исполнам три желби.
  Гоки без да размислува:...

 • SMS порака:
  - Кате, купив шампањско и колачиња, станот е наш цела ноќ, те чекам!
  Одговор:
  - Кате не е тука, јас сум...

 • Отишја Кумановац куде доктора и му вика на доктора:
  - Докторе уапа ме змија!
  - Куде те уапа? – прашуе га доктор.
  - На њиву...